Yente's kittens

Zepp/Da-Vinci - Blauwe kater (Blauw bandje) Gereserveerd

Zian - Blauwe kater (Paars bandje)

Gereserveerd

Zafinya - Blauwe poes (Rood bandje)

Gereserveerd

Zora/Bibi - Blauwe poes (Geel bandje)

Gereserveerd

Zeyna/Liviya - Blauwe poes (Oranje bandje)

Gereserveerd


Als jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer. IVM werk. Dus alleen appen.


Na de geboorte gunnen wij mama en haar kittens 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mag hij op de leeftijd van ± 12/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn half augustus 2022. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek.......


8 augustus: Een dag je later dan gepland. Maar wederom druk weekend gehad. Maar nu is dan toch echt de laatste week aangebroken. Ze gaan ons 1 voor 1 verlaten de komende weken. Altijd met een beetje tegenzin, maar ja, dat hoort erbij. Dat is altijd het minst leuke van dit, het afscheid. Onvermijdelijk. Maar wat zijn ze gewenst. Iedereen heeft er onwijs veel zin in. En dat snappen we helemaal. De dagen na de enting hebben ze toch lichtelijk last gehad. Beetje een nat neusje, en Bibi had een nat oogje. Verder helemaal oke. Want ze hadden beste eetlust en waren tierig. Dus geen zorg. Hun eigen weerstand moet nu aan het werk, om dit te verwerken. Komt vast allemaal goed. We gaan hun kittenpakketje klaarmaken. Hoperlijk hebben jullie alles in huis gehaald voor hun komst. En komen ze in een gespreid bedje. Over bedjes gesproken,.......een doos doet ook uitstekend dienst als bedje hoor. Beter zelfs. Ze zijn er altijd zo blij mee. Uren speelplezier, en vallen daarna moe in slaap. Het gaat jullie goed allemaal. We hebben enorm van jullie genoten. Stuk voor stuk een topkarakter. En ook nog eens een megamooi uiterlijk. Hoop dat jullie een mooi, lang en gezellig leventje krijgen. Daar gaan we voor. Dag lieverdjes, laat nog eens wat van jullie horen, en zien. De laatste foto's dus. Veel plezier!


2 augustus: Gister naar de dierenarts geweest voor hun enting en chip. Alles was dik in orde. Mooie kittens. Supergezond. Later op de dag kwam ik op de plek waar Zafinya had gezeten, een staafje tegen. Dacht eerst dat het een klein takje was. Maar het bleek dus haar chip  te zijn. Gelukkig heb ik hier een scanner, en kon ik zien dat het de chip van Zafinya was. Morgen gaan we opnieuw met haar naar de dierenarts, om de chip wederom te laten plaatsen. Heel soms gebeurd dit. Ten tijde van de enting waren hun gewichten......Da-Vinci 980 gram, Zian 1140 gram, Zafinya 930 gram, Bibi 1220 gram, en Liviya 970 gram. En dat is gewoon prima. Als ze bij het ophalen maar een kilo zijn. Nou dat gaat wel lukken hoor. Gek he, dat de zwaarste (Zafinya) bij geboorte, nu de lichtste is. Kan natuurlijk allemaal nog veranderen de komende tijd. Dus daar geen zorg om.


31 juli: Op deze laatste dag van juli zijn de kittens al weer 11 weken oud. Komende week krijgen ze hun enting en chip. En als dan alles goed gaat mogen ze worden opgehaald. Er staan al afspraken voor Da-Vinci en Zian. Dus kom maar op. Het gaat nog steeds enorm goed met deze droppies. Zijn onwijs lief en ondeugend. Met nadruk op lief. Yente vind ze af en toe al niet meer zo leuk. En bijt van zich af, als ze weer eens willen komen drinken. Zo af en toe is ze in een goede bui, en laat ze het nog toe. Dus voor haar zal die rust straks als een zegen komen. Daar hebben poezen toch minder last van dan wij. Zij gaan gewoon weer door met hun leventje, met of zonder kittens. Er staan weer prachtig foto's klaar in het album van week 12. Veel plezier. En een fijne zondag. Volgende week is de laatste keer dat ik foto's plaats. Dus als je ze wilt bewaren, dan zou ik daar alvast mee beginnen. Want een week na de laatste week, is deze pagina niet meer online. 


26 juli: Sorry dat ik niet eerder de foto's hebt geplaatst. Maar het was een beetje druk met werk en visite's, en had wat problemen met de harde schijf. Die deed niet wat ik wou. Dus taak uitgesteld tot maandag, maar ook toen deed ie het niet. Na de computer een aantal keren opnieuw te hebben opgestart, had ik vanochtend weer toegang tot de foto's. Dus vandaag dan eindelijk de foto's van week 11. Dat wordt extra genieten zullen we maar denken. Het gaat nog allemaal lekker met de kittens. De warmte is nu wel verdreven, maar ze hadden wel last van de warmte. Daarom lagen ze lekker op de koele vloer. En kwamen ze in de avond wat tot leven. Nog even en ze mogen ook gaan verhuizen. Iedereen kijkt er zo naar uit. En dat stemt ons gelukkig. Regelmatig krijgen we foto's van de nieuwe eigenaren, wat ze al in huis hebben gehaald voor die kleine hummel. Waarbij sommige bijna al het denkbare voor een nieuw kitten hebben gekocht. Superleuk om te zien, dat men er zo mee bezig is. Nou, kijk snel naar de nieuwe foto's van week 11. Volgende keer hoop ik weer op tijd te zijn.


25 juli: Zian kreeg vanmiddag een leuk bezoekje en is gereserveerd. Ben een beetje laat, maar morgen ga ik foto's plaatsen. Iets met tekort tijd.....


23 juli: Vandaag is Zian in optie genomen. Hij krijgt maandag een bezoekje.


17 juli: 9 weken oud al weer. Heerlijke kittens. Stuk voor stuk topkarakters. Superlief en aanhankelijk. Yente zorgt nog onwijs goed voor ze. Houd alles van een afstand in de gaten. En stoeit af en toe ook gezellig mee. Dan hoor je ze af en toe heel klaaglijk krijsen......hellup!! Hahaha. Wel "lief" dat ze zo maar haar kinders omgaat. Komt natuurlijk omdat ze zelf ook nog erg jong is. Ze doet het goed. En hierdoor haar kleintjes ook. Nieuwe foto's van dit prachtige stel bij week 10.


10 juli: Vandaag 8 weken oud. Ze worden steeds handiger en baldadiger. Dus hun ontwikkeling staat niet stil. Het duurt tot de 10e/11e week voordat hun motorische skills goed ontwikkeld zijn. Het inzicht en inschatting in deze vaardigheden ontwikkeld zich nog door tot ongeveer 15/16 weken. Vandaar dat ze nu nog weleens een miststap maken, of struikelen over hun eigen pootjes. Ze beginnen nu ook de volwassen trekjes te krijgen, zoals het herkennen van gevaar, verschilllende onbekende geuren eerst te onderzoeken, voordat ze er op af duiken. Ze zijn niet meer zo onbevangen als hiervoor. Allemaal nieuwe ontwikkelingen die het leventje een beetje op z'n kop zetten. Daarom kunnen ze soms van de simpelste dingen schrikken, of een vreemd iemand als een bedreiging zien. Totdat ze goed kunnen plaatsen hoe het leven in elkaar steekt. Dan weten ze dat vreemde mensen ook leuk zijn om kopjes tegen te geven. En dat een bepaalde manier van benaderen van andere katten, van invloed is hoe de eigen houding is. Allemaal dingen waar ze nog de komende weken van moeten leren. Tot die tijd zijn ze heerlijk nieuwsgierig en ondernemend, dus dat gaat helemaal goedkomen. Da-Vinci kreeg gister ook nog een bezoekje van zijn nieuwe eigenaar. Hartstikke leuk. Nieuwe foto's bij week 9.


3 juli: 7 weken oud vandaag. Al helemaal gewend over de vloer. Het mixt met de andere katten/kittens ook heel goed. En wat zijn ze toch mooi. En ook nog eens onwijs lief. Houden van knuffelen. Komen in de ochtend meteen aangerend als ze weten dat we er zijn om ze een lekker hapje natvoer te geven. Haha ja, dat weten ze goed hoor. Yente verliest af en toe het overzicht door die druktemakers. En roept ze geregeld tot de orde. Niet dat ze daar iets van aantrekken. Maar toch. Hun karakters zijn al heel goed aanwezig. Ze zijn gezellig. De groei zit er goed in, al gaat het wat op en neer tussen deze 5. Degene die eerder nogal wat achterbleven qua groei, hebben nu bijna de anderen ingehaald. Ze schelen elkaar dus niet zo veel meer. Allen zo rond de 600 gram. Dus dat is prima. Zafinya is nu ook gereserveerd. Ook kwam er een nieuwe naam voor Zeyna. Ze heet vanaf nu Liviya. Nieuwe foto's van deze boefjes bij week 8.


26 juni: 6 weken. En we hebben ze begin van de week toch maar losgelaten. En wat ging dat goed. Rennen, rennen, rennen. Hahah onwijs leuk om te zien. Dus meteen goed gekeurd. Wel gaan ze nog een aantal keer per dag en in de nacht in hun kooi. Maar verder lekker rondlopen. De acceptatie van de andere kittens ging ook goed. Dus geen probleem. Ze zijn zo leuk met elkaar. Nu moeten we echt uitkijken waar we lopen.

We genieten met een grote G. Nieuwe foto's van deze lieve schatjes bij week 7.


19 juni: Vandaag zijn ze 5 weken. De kittens genieten van hun grotere ruimte. Huppelen al lekker door elkaar. Ze worden steeds fanatieker. En misschien laten we ze eerdaags wel al los. Eens zien hoe ze dat vinden. Eerst maar even wennen aan de ruimte. En dat ging al vlug, die wie weet. Ze doen alles al op de bak, dus we zijn supertrots. Nieuwe foto's bij week 6.


12 juni: 4 weken oud vandaag.  En omdat ze steeds beweeglijker werden, en Zafinya uit het bedje was gestapt, hebben we ze verhuisd naar de kooi waar eerst de kittens van Miya in zaten. Die is een stuk ruimer. Na wat voorzichtige stapjes gingen ze de ruimte verkennen. Nou wat een feest. Zo leuk om te zien dat ze het meteen accepteren. Yente moest even alles besnuffelen, maar uiteindelijk berustte zij er ook in. Haar kinderen zijn daar, dus dat is al goed natuurlijk. Ze beginnen te spelen met balletjes, en met elkaar. En ze doen het goed. De een groeit wat harder dan de ander. Maar dat zegt nog niet alles.  Dat kunnen we later pas zien. Zal je zien als ze straks zelfstandig gaan eten, dat het hard gaat. Nieuwe foto's van ze bij week 5. Veel plezier. Zora kreeg (video) bezoek van haar toekomstige verzorgers. Ze vonden haar allemaal geweldig. Ze hadden ook al een naam voor haar. Ze gaat vanaf nu Bibi heten. Ook kreeg Zepp een bezoekje. Ze vonden hem helemaal leuk. Ook hadden ze al een nieuwe naam. Hij gaat voortaan Da-Vinci heten.  Een grote naam voor (nu nog) zo'n klein mannetje. 


5 juni: En dan zijn ze al weer 3 weken oud. En wat worden ze mooi. Ze krijgen steeds meer hun eigen snoetje. Wat een knappe kittens allemaal. Het gaat voorspoedig met ze. Yente is nog steeds supertrots op haar kinders. Als ze maar even piepen, dan komt ze luid miauwend op ze af. Ze beginnen al een beetje rond te bewegen. Het gaat nog wel schuifelend, maar ze kunnen al een beetje zitten ook. Kortom een zorgeloos nestje. Nieuwe foto's van deze beauty's bij week 4.


29 mei: 2 weken vandaag. Hun oogjes zijn nu helemaal, net als hun oortjes. Zeyna heeft een beetje moiete om 1 oogje open te houden. Daarom smeren we wat zalf in haar oogje.  Verder gaat het hartstikke goed met ze. Groeien goed. Dat resulteerde in het feit dat we ze nieuw bandjes om moesten doen, omdat de andere gewoonweg niet meer pasten.  Zepp heeft nu een feller kleur blauw om. Simpel omdat ik geen lichtblauw bandje meer had.  Ook zag ik dat ik week 2 vorige week niet geupdate had. Jammer dat niemand het is opgevallen. Maar ze zijn nu alsnog te bekijken. De nieuwe foto's van week 3 staan wel klaar. Veel plezier!


28 mei: Vandaag is ook Zeyna in optie genomen.


22 mei: 1 weekje oud al weer. En wat gaan ze lekker. Groeien uitstekend. Zafinya doet haar oogjes al bijna open. We zien een klein gaatje komen. Tevens is op haar een optie gezet. Net als op Zepp. Ze doen het dus onwijs goed. Ook Yente is een trotse moeder. In het album van de nieuwe week, heb ik alleen bij de eerste foto een naam gezet. Zolang er geen nieuwe naam verschijnt, is het nog steeds hetzelfde kitten. Nieuwe foto's bij week 2. Update: Ook Zora is in optie genomen vandaag.


18 mei: Even een update tussendoor. Het gaat uitstekend met de kittens. Groeien onwijs goed. En Yente is een topmoeder. Ze beschermt  ze zodra je aan ze zit. Want het zijn tenslotte haar kittens. Zo lief. Alsof ze een ervaren moeder is. Het ziet er dus naar uit dat het allemaal goed gaat komen met dit vijftal.


15/16 mei: Yente is na een lange dag van weeën, op 15 en 16 mei bevallen van haar eerste nestje kittens. De eerste 3 gingen redelijk vlot. Maar toen was ze op, doodop. En viel het stil. Toch maar geprikt, want we wisten dat ze nog niet klaar was. Ze moesten er toch uit. Maar na een paar persweeën kwam er niks, en werd het weer stil. Het was inmiddels nacht. Uiteindelijk kreeg ze haar 4e kitten er uit. Maar die was helaas dood. Dus geen wonder dat ze moeite had om die eruit te krijgen. Daarna werd haar 5e kitten geboren. Helaas ook dood. We konden aan beide kittens zien dat ze niet helemaal goed waren gevormd, wel volgroeid, maar kennelijk niet levensvatbaar. Daarna kwamen er nog 2 achteraan die wel levendig waren. En is het nu een gezinnetje van 5 blauwe kittens. Hopelijk hebben ze hun reis goed doorstaan, en zullen ze opgroeien tot prachtige kittens. De foto's staan inmiddels in het album van de eerste week.


18.50u Zepp - Blauwe kater van  84 gram (Blauw bandje)

18.55u Zian - Blauwe kater van  78 gram (Paars bandje)

19.25u Zafinya - Blauwe poes van  93 gram (Rood bandje)

05.00u Z.... - Blauwe kater Helaas doodgeboren

06.45u Z.... - Blauwe kater Helaas doodgeboren

07.00u Zora - Blauwe poes van  86 gram (Geel bandje)

07.15u Zeyna - Blauwe poes van  75 gram (Oranje bandje)

  
 

OUR MODELS

See all our new baby's