Fahjen's kittens

Fahjen & Mexx kittens

9 oktober 2023


Samenstelling en beschikbaarheid 


Yari- Fawn kater (Bruin bandje)

Beschikbaar

Yowie- Lilac kater (Blauw bandje)

Beschikbaar

Yames/Mylo- Lilac kater

Gereserveerd


Yola in dierbare herinnering


Foto album

(Vetgedrukte week aanklikken)

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Laatste Week

Wanneer mogen zij bezoek ontvangen en het nest verlaten


Na de geboorte gunnen wij mama en de kittens zeker 3 weken rust.Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, volledige enting (1x) en onze goede zorgen mogen de kittens op de leeftijd van ± 13 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn half januari 2024. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek van week tot week4 december: Jeetje wat vliegt de tijd. Nu al weer 8 weken oud. En ze gaan nog steeds heel erg goed. Groeien fantastisch. Willen niet altijd "gedwongen" op de foto. Zeker niet als dat op een plek is waar je nog nooit bent geweest. Dan is dat toch wel even spannend, en vertonen ze vluchtgedrag. Gelukkig helpt het stokje met veertjes altijd enorm om ze af te leiden, en ze in de lens te laten kijken. Ik heb de sessie maar niet te lang gedaan, maar toch mooie foto's kunnen maken van de mannen. later ook nog eens een portretfoto gemaakt, weer op een ander vreemd plekje. Maar ze hebben zich kranig gedragen. Alles is allemaal nog zo spannend voor die kleintjes. Dus het is goed te begrijpen. Maar och, wat zijn ze knap. nou ja, kijk zelf maar bij week 9. 


27 november: 7 weken oud al weer. En het gaat heel lekker. Fijn aan het ravotten met z'n allen. Heerlijk om te zien. Ze doen niet onder voor de anderen. Dus dat is erg fijn. Nieuwe foto's bij week 8.


20 november: Vandaag zijn ze 6 weekjes oud. En ze gaan als een speer. eten alles, natvoer, vers vlees, en ook brokjes. En natuurlijk komt mama af en toe nog even wat warme melk geven. Ze hebben nu trouwens wel 2 moeders. Want ze zijn sinds een week bij de kittens van Chifa gezet. Na wat voorzichtige momenten, was het ijs al snel gebroken. Dat zagen jullie op het filmpje wel. Ze zijn nu dacht en nacht bij elkaar. Dus als je een tweede kitten er bij wilt, ze zijn al aan elkaar gewend. Komende week zullen ze ook over de vloer mogen lopen. ook weer spannend. Dus met de bende van ellende gaat het onwijs goed. Nieuwe foto's bij week 7.


13 november: 5 weekjes oud vandaag. En wat gaan ze lekker. Lopen inmiddels heen en weer in de kooi. Gaan al op de bak, en eten al lekker van een schaaltje vlees. Spelen doen ze ook leuk, en kunnen al wat rennen. Yari wordt toch geen langhaar. Na het bekijken van de foto's van het vorige nest, zagen we duidelijk een verschil. Yari is dus ook gewoon kortharig. Dat is fijn voor degene die nog enige twijfel over hem hadden. Het zijn hele lieve boefjes. Ze gaan komende week even kennismaken met de 3 van Chifa. Kunnen ze alvast aan elkaar wennen, voor als ze straks samen over de vloer gaan. Dat zal wel over een weekje zijn. Spannende momenten dan weer voor ze. Nieuwe foto's van ze bij week 6.


6 november: 4 weekjes oud vandaag. En nu gaat het als een speer. Ze beginnen meer te bewegen, te spelen. Dus nu wordt het echt leuk. En nu klimmen ze ook over het randje van hun bed. Dus om het ze wat gemakkelijker te maken, hebben we het wandje weggelaten. Nu kunnen ze zo doorlopen. Ook laten kennismaken met de kattenbak, al snappen ze nu niet meteen wat daar de bedoeling van is. Maar dat zullen ze gauw door hebben. Gister kreeg Yames nog een bezoekje. Ze vonden hem heel leuk. Hij is dan ook gereserveerd. ook hadden ze al een naam voor hem. Ze gaan hem Mylo noemen. Superleuk. Nieuwe foto's bij week 5.


2 november: Vandaag is Yowie in optie genomen. Ze komen binnenkort naar hem kijken.


30 oktober: 3 weekjes vandaag. En wat worden ze mooi.  Ze groeien lekker, en hebben het goed bij hun mama. Over een weekje zullen wel wat beweeglijker worden.  En zullen ze elkaar gaan ontdekken om te spelen. Nieuwe foto's bij week 4.


24 oktober: Gisteren waren ze 2 weken oud. Alle oogjes zijn open, en zo ook hun oortjes. We hebben het vermoeden dat Yari een langhaar is. Maar dat is nu nog niet heel zeker, omdat kittens op deze leeftijd allemaal een beetje ruig haar hebben. Als laatste hebben we een foto van zijn grote broer uit een vorig nest. Kunnen jullie een beetje zien hoe dat er uit komt te zien. Deze mensen gingen ook voor een korthaar, maar toen ze deze pluisebol zagen, vielen ze als een blok voor hem. Echt een plaatje om te zien. De foto's hebben alleen op de eerste foto hun naam staan. Zolang er geen nieuwe naam verschijnt, is het nog steeds hetzelfde kitten. Kijk maar gauw naar deze mooie mannetjes. Echte schatjes om te zien. En vanavond werd Yames in optie gezet.


16 oktober: Vandaag zijn ze 1 weekje oud. Hun oogjes beginnen open te gaan. Ze doen het verder prima, deze mannen. Groeien lekker.  Nieuwe schattige foto's van ze bij week 2.


14 oktober: Helaas heeft Yola haar reis in de buitenwereld niet af mogen maken. Ze is vanavond gestorven. Ze blijft in onze gedachten.


9 oktober: Vandaag is Fahjen in de vandaag bevallen van haar prachtige kittens. Totaal 5 stuks, maar helaas was de 5e al eerder overleden in haar buik.  De 4 overgeblevenen doen het super. Deze ochtend gewogen, en nu al goed gegroeid. Ze had ze vannacht wel tot 2x toe verplaatst naar de kattenbak. Dus de kattebak weggehaald. De bevalling ging als volgt......17.30u Yari, Fawn kater van 86 gram. 18.00u Yowie Fawn kater van 82 gram, 18.30u Yames, Lilac kater van 77 gram, 18.35u Yola, lilac poes van 80 gram, om 21.30u geprikt want de 5e stagneerde. Het kitten werd om 21.50u doodgeboren. Vandaar dat ze moeite had om die op de wereld te zetten. We hopen dat het verder allemaal goed zal blijven gaan. Elke week op maandag volgt er een update in het dagboek. Gevolgd door de foto's van die week. De foto's staan klaar in het album van week 1.